Am inceput sa ne punem intrebari

de Timis Ionel în February 14, 2019

Asa cum am spus in articolul anterior, de aceasta data va vom povesti experienta nostra cu prima varianta a magazinului online zamir.ro. Primul pas a fost sa ne punem o multime de intrebari.

Cum ne deschidem un magazin online? Cum alegem produsele? Unde printam tricourile? Acestea fiind doar cateva dintre ele. In acel moment am realizat ca avem nevoie de un mentor, o persoana cu experienta, care a mai trecut prin asta si care vrea sa ne ajute si pe noi. Spre uimirea noastra am gasit doi oameni de succes care doreau sa ne asculte si sa ne indrume.

 

1.Cum sa ajungi sa ai un mentor?

 

Probabil va intrebati cum am ajuns sa vorbim cu ei, foarte simplu, le-am scris. Multi dintre noi ne dorim o persoana care sa ne ajute sa ne dezvoltam si sa crestem mai repede, dar ne este frica sa actionam si sa ii cerem ajutorul. Adevarul e ca lumea este plina de oameni minunati care vor sa ajute societate si tinerii creativi, dar pentru a ajunge la ei, tu trebuie sa faci primul pas. Asa ca nu ezita, intreaba-i.

 

Intalnirile avute cu aceste persoane au fost extrem de importante in dezvoltarea proiectului noi. Ne-au ajutat sa ne punem serios pe treaba si intr-o luna sa descoperim foarte multe despre: furnizorii de articole vestimentare, in special tricouri, cum ar fi cel mai eficient sa facem un site si cum sa personalizam tricourile.

 

2.Formarea magazinului online Zamir

O data ce am avut furnizori pentru tricouri si am stiut unde le putem imprima, a aparut urmatoarea intrebare: Cu ce le personalizam? In acel moment am ales sa lucram cu designeri din strainatate pentru a putea oferi clientilor nostri o gama cat mai larga de produse.

 

In vara anului 2017 a aparut pe piata magazinul online de tricouri personalizate zamir.ro, a fost unul dintre cele mai fericite momente din vietile noastre. Au inceput sa apara mici vanzari, ceea ce ne-a facut sa visam departe. Abia asteptam sa aducem din toamna modele noi de imprimeu si noi articole. Deja doream sa printam hanorace si bluze, chiar daca noi nici macar tricouri nu reuseam sa vindem intr-un numar foarte mare.

 

3.Lipsa experientei si-a spus cuvantul.

 

Dorim sa scoatem in evidenta greselile facute de noi si ceea ce am invatat din ele, prima oara va relatam ideea intiala si ce am vrut sa aducem prin Zamir, iar dupa accea ce am reusit sa construim de fapt.

 

  • Initial doream ca prin brandul nostru sa aducem inovatie pe piata din Romania, modele de tricouri unice, cu o calitate foarte buna, cu un imprimeu rezistent in timp. Un brand care sa exprime calitate si unicitate prin hainele personalizate pe care le vinde.

 

  • Din pacate Zamir a ajuns sa fie exact opusul a ceea ce ne doream initial. Datorita lipsei de rabdare si a vanzarilor mici, am scazut calitate produselor pentru a ne creste putin profitul. Nu am realizat ca daca oferim o gama larga de tricouri personalizate va fi mult mai greu sa le facem publicitate pentru ca trebuia sa plasam reclamele pentru un public cat mai larg, ceea ce de obicei duce la bani risipiti degeaba. Din acel brand unic pe care visam sa-l avem am ajuns sa cream un print shop care nici macar nu avea produse de calitate.

 

4.Am spus stop

Parte importanta e ca am realizat ce se intampla si ne-am oprit. Am realizat ca am dat cu capul si ca ne indreptam in directia gresita. Am decis sa inchidem magazinul si sa ne punem din nou ideile in ordine, sa stabilim clar ceea ce vrem sa facem si sa nu mai mergem pe carari incetosate. Din acel moment am incercat sa aducem cu adevarat pe piata magazinelor de haine personalizate din Romania un stil unic si neconventional, pentru asta am cautat furnizori si am tot schimbat idei si concepte timp de aproximativ 10 luni.

 

5.Esecul nostru a fost un adevarat succes

 

Cu toate ca putem spune ca am avut parte de primul nostru esec in lumea antreprenoriatului, noi consideram ca a fost un succes si ca fara el nu am fi reusit sa ne dezvoltam. Aceasta mica lovitura pe care am primit-o ne-a maturizat, ne-a ajutat sa cunoastem o multime de oameni noi de la care am avut multe de invatat, ne-a arata o multitudine de lucruri interesante despre industria fashion, lucruri de care nu stiam inainte si cel mai important ne-a facut mai puternici si cu o dorinta mai mare de reusita.

In articolul urmator va vom spune mai multe despre brandul Zamir actual si cum fara acesta prima experienta nu am fi reusit ca la 18 ani sa avem un magazin online de haine personalizate.

SCRIE UN COMENTARIU

Comentariile trebuie aprobate înainte de a fi publicate.


1690
Verified Reviews